vrijdag 19 mei 2017

Nieuwe rondes, nieuwe kansen!

Zomaar wat van de zooi die we gaan meenemen...

Ja mensen! We gaan het wéérrrrr proberen! Zondag 21 mei zwaaien wij in de vroege Spaanse morgenstond de beentjes weer over onze, tijdens de vorige pogingen geteisterde, fietszadels en gaan we een tweede poging ondernemen om de ca. 2500 km die ons nu van ons huis in Bergen scheiden per fiets te overbruggen.

Zoals de trouwe volgers van ons blog nog wel weten, is onze vorige poging het afgelopen jaar vroegtijdig gestrand en hebben we toen meer op de achterbank van Spaanse taxi's gezeten dan op onze fietsen. Onze voorbereiding was toen eerlijk gezegd ook niet echt als "optimaal" te omschrijven: nul kilometers getraind, nul kilootjes afgevallen en bovendien slechts een paar weken voor vertrek kreeg de schrijver dezes ook nog eens een longontsteking. Waarna we tijdens de tocht te maken kregen met een verschrikkelijke hongerklop van Mar, onze allereerste lekke band, een valpartij met grind in de knie tijdens een selfie en tot slot een niet te repareren afgebroken naaf van het achterwiel, wat dan tevens het einde van onze tocht, of beter gezegd "martelgang", betekende. En dat allemaal binnen de eerste paar dagen.

Nee, de voorbereiding is nu vééhéél beter! Uh...hoewel...? Goed, er zijn wat kilootjes af (weer niet gezien zeker? Heel jammer weer, dit) en Mar heeft daadwerkelijk wat trainingskilometers in de benen, maar verder? Mwah...  De lekke band moet nu in ieder geval geen probleem meer zijn, met CO2-capsules om de band binnen een seconde weer op te pompen, extra nieuwe binnenbanden, nieuwe ventielen en zelfklevende bandenplakkers. Ook op een mogelijke hongerklop is geanticipeerd: Drink en Energy Gels, Power Bars en Dextro Energy, het is alemaal aan boord.
Daarnaast hebben we ook de etappes waar mogelijk iets ingekort, want die geplande 100km per dag bleek vorig jaar toch wel een beetje teveel van het goede. Ons grenzeloos opportunisme verloor het dik van onze vrijwel ongetrainde lijven, zeg maar.

Dus: wat kan er in hemelsnaam nu nog fout gaan? Ik zeg: nieuwe rondes, nieuwe kansen! Wat is geweest, is geweest; zondag gaan we weer met frisse moed op pad, op weg naar nieuwe avonturen, ervaringen en ontmoetingen. En ook deze keer zullen we jullie middels dit blog weer op de hoogte houden van ons wel en wee. Met name dat laatste, ben ik toch een beetje bang.

De route, als alles goed gaat..
Vanuit Javéa fietsen we noordwaarts naar Valencia. Daar verlaten we dan de kust van de Middellandse Zee en gaan vervolgens landinwaarts de Spaanse hoogvlakte op, om via Teruel, en Pamplona dwars door Spanje naar San Sebastian te fietsen. [kaart Route Spanje]

Daarna vervolgen we onze weg langs de Franse Atlantische kust om via Bordeaux vervolgens het Sint Jakobspad te gaan volgen wat helemaal doorloopt tot in Nederland (Haarlem). Volgens onze planning zullen we dan op donderdag 22 juni om 15:04 uur precies weer de dorpsgrens van Bergen te passeren. We hebben er dan ruim 4 weken over gedaan, waarbij we zo'n beetje één rustdag per week in hebben gepland.

Overnachten doen we net als de vorige keer (keren) in hotelletjes, B&B's, pensionnetjes, of soms zelfs een heus Frans chateautje! Het liefst zo geriefelijk mogelijk, zo zijn we dan ook wel weer. Dus er worden geen tenten meegezeuld, laat staan potten en pannetjes om ergens in de vrije natuur te gaan kokerellen. Want al dat fietsen is leuk, maar een culinair verantwoord dinertje met een mooi wijntje, een lekker warme douche en een fijn bedje met frisse lakentjes valt wat ons betreft veruit te prefereren boven al dat geklooi dat kamperen heet. Daar zijn we zo langzamerhand immers een beetje te mooi voor geworden.

Samenvattend: het wordt overdag behoorlijk afzien, om ons 's avonds vervolgens te laven aan de geneugten des levens. Ik zeg: prima!

Benieuwd of het ons ditmaal wél gaat lukken?
Wij zelf ook! Volg gewoon ons blog en voel je de behoefte om te reageren, dan kun je onderaan elk bericht reageren. Vinden we natuurlijk hartstikke leuk, mits aanmoedigend, opbouwend, positief en/of bewonderend . Ben je superlui en heb je geen zin actief om de hele tijd dit blog op te zoeken, dan kan je je hieronder zelfs aanmelden om alle updates via email te ontvangen!


(Een nu nog) vrolijke fietsgroet,
M&M