vrijdag 2 juni 2017

Dag 13

Dag 13.  Capbreton - Mimizan  ( kaart )
Afgelegde afstand: 84 km
Totaal afgelegd: 977 kmNou, het is dan tóch zover hoor..! Dit was nou eindelijk eens de eerste dag van de hele tocht, dat we eigenlijk niet mochten klagen. Deden we wel natuurlijk, er is immers altijd wel wat te klagen, maar de etappe in het geheel genomen ging eigenlijk vrij voorspoedig! De bergen liggen nu achter ons, dus het traject was grotendeels vlak en leidde in zijn geheel via mooie fietspaadjes door de eindeloze bossen van deze kuststreek van Zuidwest Frankrijk.

Afstand was daarnaast te behappen en als het vlak is, zoals vandaag, gaan we echt een flink tandje harder dan wanneer je telkens maar weer die klimmetjes op moet. Zo kon het dus gebeuren dat we al rond de klok van half 3 op de plek van bestemming aankwamen. Wat een ongekende weelde! Dat was ons nog niet vaak gelukt. Dus wat doe je dan? Juist! Je strijkt neer op het eerste beste terras wat nog een lunch met een glaasje van dit of van dat serveert. Want dat is wel even wennen hoor: in Spanje lunchen ze tot een of 4, en het diner begint veelal niet eerder dan een uur of 9. Hoe verder we nu naar het noorden komen, hoe vroeger er gegeten wordt. Lunch na tweeën? Wordt nu al lastig. Restaurantje 's avonds? Na 9 uur zit de kok alweer thuis, bij moeder de vrouw.

Tóch een héél klein klimmetje
Zelfs tijd voor een bakkie
Saaaaai!
Nét op tijd voor een hap en een slok
Klik op een foto voor een vergroting

Een vlotte etappe dus. Maar viel er dan écht niks te klagen? Tuurlijk wel. Zo begon het vlak na de start een poosje licht te regenen, hadden we een windje kracht 3 uit het noorden, en dus tégen, en zit je evengoed een uur of vijf in het zadel, dus wát er nog over is van onze geteisterde billetjes protesteert sowieso tegen al dit geweld. En die mooie fietspaadjes door de bossen? Saaaaai! Best wel leuk hoor in het begin, maar na 5 uur lang door de bossen te hebben getrapt, vrijwel zonder iets of iemand tegen te komen, waren we bijna blij om weer eens een auto te zien. Je zou uit baldadigheid bijna weer eens een Franse automobilst(e) gaan ergeren, voor een beetje reuring!

Morgen weer verder, dan op naar Bordeaux. Wordt weer heel veel klagen waarschijnlijk, want lange etappe (104km), met ook weer wat hoogteverschil en de weersverwachting voor morgen is... hmm... hoe zal ik dat eens omschrijven... "hoofdletter K...mét de welbekende peren natuurlijk" komt het dichtst in de buurt; regen en weer die windkracht 3/4 tégen. Ik weet niet of jullie het ook wel gemerkt hebben zo langzamerhand, maar wij hebben werkelijk altijd pech! Maar we hebben wel weer een rustdag in Bordeaux! Dat dan weer wel!

A demain!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer 4 in Hotel du Lac in Mimizan!

Klik op een foto voor een vergroting