maandag 12 juni 2017

Dag 23

Dag 23. Chartres ( kaart ) - Rustdag
Afgelegde afstand: 0 km
Totaal afgelegd: 1697 km


Klik op de foto voor een vergroting

Zo mensen, daar waren onze arme lichaampjes wel weer even aan toe! Weer eens een keertje niét de hele dag kromgebogen over het stuur, om aan het eind van de tocht zwetend en meurend en met een verwilderde blik in de ogen voor een verbijsterde en ongelovige Franse hotelreceptioniste te verschijnen; "Mais non! Zjoe? Zjoe hev boekd a reum wizz uzz, monsieur??"

Nee, niets van dat alles. Vandaag was het "mooi zitten", zoals we dat noemen; keurig de haartjes gekamd, fris gewassen, schoon ondergoed en heerlijke geuren om ons heen verspreidend, afkomstig van onze verfijnde lotionnetjes die we al wekenlang in onze fietstassen met ons meezeulen. Ook de sokken, onderbroeken en natuurlijk alle fietskledij zijn in een handwasje weer van de belangrijkste  onregelmatigheden ontdaan en er is in onze hotelkamer dus werkelijk geen lampenkamp, deurknop of schilderijtje meer te ontdekken, waar nu niét een sok, onderbroek of beha overheen gedrapeerd ligt te drogen.

Natuurlijk hebben we ook nog even de toerist uitgehangen en de grote kathedraal en het mooie historische stadscentrum even bekeken. Nu ligt Chartres op een behoorlijke heuvel, en met heuvels hebben we het wel een beetje gehad de laatste tijd. Dus om onze bovenbeentjes de optimale rust te gunnen die ze verdienen, kozen we er noodgedwongen maar voor (noodgedwongen hè!) om aan boord te gaan van het toeristentreintje van Chartres, samen met 9 Japanners, 1 corpulente Fransman en een setje 80-plussers uit Engeland. Onvergetelijk. Zo'n ervaring verbind natuurlijk. We hebben na afloop adressen uitgewisseld.

Voor het overige zal ik jullie verder niet vervelen met wat we nu precies wel of niet gegeten en gedronken hebben, op welke tijdstippen en in welke gelegenheden. Noch hoeveel gangetjes het betrof of van welk chateautje de wijn afkomstig was. Laat ik volstaan door samenvattend te melden, dat we onze rustdag culinair gezien uitstekend benut hebben en het weer de nodige pedaalomwentelingen zal vereisen om al die calorietjes weer te doen verdwijnen.

Morgen staan er weer een kleine 90 fietskilometertjes op de agenda. We trekken dan in noord-oostelijke richting in een boog om Parijs heen. Benieuwd wat we weer gaan tegenkomen!

À demain!


Klik op een foto voor een vergroting