maandag 22 mei 2017

Dag 2

Dag 2.  Cullera - Port de Sagunt ( kaart
Afgelegde afstand: 84 km
Totaal afgelegd: 169 km


 Vandaag zijn we weer eens in die beruchte valkuil gevallen die zo mooi tot uitdrukking komt in het aloude spreekwoord: "je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is". Want na een vlotte start reden wij rond het middaguur opgewekt het centrum van Valencia in, wat betekende dat we zo'n beetje 40km van de totaal 'slechts' 71km die we voor deze etappe hadden berekend al hadden afgelegd. Dat ging dus weer eens van een leien dakje! Even snel doorrekenend zouden we in dit tempo al voor tweeën op de plaats van bestemming zijn! Ha ha! Hoog tijd om dan onze tocht van vandaag maar eens langdurig te onderbreken en uitgebreid op één van de pittoreske pleintjes in het oude centrum van Valencia de lunch te gebruiken!

Nadat we een verantwoord vurkje hadden geprikt - salade met een colaatje... Cola, ja, je leest het goed... met het gebruikelijke wijntje erbij hadden we in onze voorgaande trip wat minder goede ervaringen; met 'wijnbenen' ben je namelijk écht niet vooruit te branden, weten wij nu - togen wij dus met een opgeruimd gemoed en met onze buikjes bol en rond richting het het eindpunt welke nog slechts 30 lullige kilometertjes van ons scheidde: Port de Sagunt.

Helaas bleek de door mij zo nauwkeurig samengestelde en ook geïnspecteerde route wat hiaten te bevatten. Hoewel: eigenlijk kan ik de schuld hiervoor ronduit bij de firma Google in de schoenen schuiven, die ons met hun, overigens fantastische, applicatie Google Maps het bos instuurde. Want vrijwel direct nadat we Valencia hadden verlaten, leidden de digitale bollebozen uit Silicon Valley ons naar een weg welke verboden was voor fietsers. Dan maar het fietspad genomen, wat weliswaar haaks op onze route stond  en ook een flink stuk tegenwind fietsen betekende. Had ik al vermeld dat ook de wind behoorlijk was aangewakkerd? Wij hebben ook altijd pech.

Luch. Met cola. Tja.
Zo wil je het hebben!
Weg? Welke weg? Weg is wég!
Nee joh, tuurlijk, mooi pad
Na vele kilometers omrijden en tegenwind 'stoempen', kwamen we dan eindelijk weer op onze originele route uit. Een schitterende en vrijwel verlaten brede boulevard mét fietspad lag voor ons. Die helaas na een kilometer of wat abrupt eindigde. Ongeloof, verbijstering, kreten als "ja maar, dit kan toch niet!" veranderde helaas niets aan de situatie. We moesten een heel stuk terug langs dezelfde weg en wéér een andere route nemen. Bij gebrek aan alternatieven ter plekke dan tóch maar weer de app van "die vieze vuile klootzakken van Google" geraadpleegd, en ja hoor! Ze wisten nog een alternatieve route! Mensen, waar we allemaal langs en doorheen zijn geweest, we hebben werkelijk alles gezien: boerenpaadjes, door rivierbeddingen, lege industrieterreinen, een zogenaamd pad over het strand van aangespoelde keien, wrakhout en schelpen, we hebben het allemaal onder onze wielen zien doorgaan.

Afijn, na zo'n 14 kilometer omrijden arriveerden wij dan tegen vijven pas bij de oase in deze negorij van fietsland; ons hotel voor vandaag. Alwaar wij na een biertje of 2 en een paar handjes pinda's weer enigszins kalmeerden.

Morgen een hele korte etappe van 51km. ben benieuwd hoe lang dat weer gaat worden. En oh ja, bijna alles bergop! Dat wordt geniéten!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer 418 in NH Hotel Puerto de Sagunto