donderdag 8 juni 2017

Dag 19

Dag 19. Champagne-Mouton - Poitiers ( kaart )
Afgelegde afstand: 82 km
Totaal afgelegd: 1393 km


Na mijn, overigens méér dan gerechtvaardigde, klaagzang van gisteren over al die repeterende beklimminkjes, waren we van ons eigen verhaal zélf eigenlijk ook wel een beetje beducht geworden voor dag 19. Zou het inderdaad wéér zo'n dag worden, waarin we weer langzaam gesloopt zouden worden op die korte maar stevige hellinkjes? Met een flinke portie tegenzin zwaaiden wij dan ook onze inmiddels (deels) gebruinde benen over het zadel en begonnen we maar weer aan de wielerarbeid van vandaag.

En dat begon na enkele kilometers traditioneel weer met een Google Maps momentje. Je zou zeggen: trappen jullie er nou wéér in? Leren jullie dan helemaal niets? Maar mensen, ik heb die routes máánden geleden in elkaar gesleuteld, ik weet écht niet meer wat ik gedownload heb als St. Jacobsroute (= betrouwbaar) en wat ik zélf heb aangemaakt d.m.v. Google Maps (= onbetrouwbaar). En we moeten tóch die route volgen, anders komen we helemaal nooit meer thuis!

Hoe dan ook: voor we het wisten stonden we vrij snel na de start alweer vrijwel geparkeerd op een of ander steil geitenpaadje. Ja, dat herkennen we nu wél vrij snel, als we "ge-google-mapped" worden: kenmerk 1. geitenpad, kenmerk 2: niet om de berg, maar er overhéén, waaruit volgt kenmerk 3: steil omhoog, gelijk in de verzuring, gesloopt boven komen. En toen we dan uiteindelijk boven waren probeerde Google Maps het nog wel een paar keer, maar dat was zo overduidelijk niet de juiste route, dat zelfs wij daar niet in trapten (zie voorbeeld op foto hieronder)

Ga hier rechtsaf, aldus Google Maps
Korenvelden. Overal korenvelden.
Mooi durpie
Laatste vuige heuveltje in Poitiers
Klik op een foto voor een vergroting

En voort ging het weer. Maar...maar...uh...waar waren die beklimminkjes van gisteren eigenlijk gebleven? Het leek wel alsof we er vanaf waren? Wég! Niks meer van te zien! Opperdepop! We fietsen nu door een licht glooiend landschap met heel langzaam heuveltje op, lekker lang heel licht heuveltje af, een fijn zuidenwindje duwde zachtjes in onze gekromde en gepijnigde ruggetjes. Onze wereld was voor even een paradijs geworden! Dit hadden we nog niet veel meegemaakt! Met een grote versnelling trapten we kilometer na kilometer weg en voor we het wisten, stonden we 's middags om een uur of twee al aan de poorten van Poitiers, onze bestemming voor vanavond. Ha ha! Eindelijk eens géén pech vandaag!

Maar je moet natuurlijk nooit te vroeg juichen, want naar het centrum van Poitiers bleek nog één héél vuig beklimminkje te zitten. Maar ons kreeg je niet meer gek vandaag, dus wij ondergingen lijdzaam ons lot en voor we het wisten zaten we een half uur later, weliswaar zwetend uit al onze poriën, maar met een opgeruimd gemoed, aan de welverdiende bier en de pinda's! Zo kan het dus blijkbaar óók eens een keer!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel en onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer 106 in Hotel ibis Styles Poitiers Centre in Poitiers