woensdag 7 juni 2017

Dag 18

Dag 18.  Champagne-et-Fontain - Champagne-Mouton ( kaart )
Afgelegde afstand: 86 km
Totaal afgelegd: 1311 km


Nou heb ik gisteren behoorlijk enthousiast de firma Google, en dan met name de afdeling Maps, volledig tot hun schoenveters afgebrand, in de veronderstelling dat we het broddelwerk van die klungels uit Silicon Valley niet meer nodig zouden hebben, maar was ik helaas even vergeten, dat ik alle routes ván en náár onze overnachtings-adresjes vanaf de St. Jacobsroute...uh...ja, dus met Google Maps heb gemaakt.

En dat bleek al snel. Al na een kilometer of 3 na de start sloeg de route een klein paadje in, die wij nietsvermoedend volgden. "Tóp hoor die St. Jacobsroute", zeiden we nog! "Kom je écht langs hele mooie weggetjes!" Toen het weggetje vervolgens ergens in het bos eindigde in achtertuin van een huisje, waarvan de bewoners blijkbaar nog in diepe rust verkeerden, toen drong het plosteling weer tot ons door: we waren wéérrrrr "ge-google-mapped" Ik meld de term bij deze tevens aan bij Van Dale voor het woord van het jaar 2017:

[Ge-goo-gle-map-ped ]: (informeel) ; door Google op het verkeerde spoor gezet, het bos ingestuurd.

Klik op een foto voor een vergroting

Na weer een paar kilometer als gevolg hiervan weer te hebben terug gefietst, begon onze marteltocht vandaag. Ja, lieve lezertjes; de route leek niet erg moeilijk, noch erg lang, maar het ging de hele dag weer op-en-neer. Dat "neer"-gedeelte; prima, geen enkele moeite mee, maar wel wat kort durend. Nee, het gaat ons om het "op"-gedeelte. We zitten nu in een glooiend landschap en de beklimminkjes zijn nu: 5 minuten omhoog, in 5 seconden naar beneden. Die hele afdaling stelt geen flikker meer voor! Voor je de zweetdruppels uit je ogen hebt geknipperd ben je alweer beneden en beginnen die helse 5 minuten weer! En dat 6 fietsuren achter elkaar. Feitelijk hebben we de volledige dag dus in één hele lange beklimming gezeten.

En wat op zo'n dag ook zo erg is: wanneer je constateert; "oh, het is nog maar 10 kilometer"! Dan is de spreekwoordelijke beer al zo goed als geschoten. Je bent al glorieus over de eindstreep gekomen en in gedachten zit je al lang en breed aan dat zo dík en dík verdiende biertje met dat handje pinda's. Maar zo werkt het niet, helaas. Het spreekwoord "de laatste loodjes wegen het zwaarst" is niet voor niets uitgevonden. Mensen, dat Champagne-Mouton, de finishplaats voor vandaag, het leek zichzelf wel te verplaatsen, al verder weg van ons. Maar goed, na het nodige gescheld en geklaag hebben we het dorp uiteindelijk toch weten te achterhalen en kwam ook deze dag weer tot een goed einde.

Morgen weer méér van hetzelfde! [kuch]

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel en onze kamer en het uitzicht.
Vandaag in één van de twee kamers van B&B Number One in Champagne-Mouton, alwaar de gastvrije eigenaren ons op een heerlijk 3-gangen menu trakteerden!

Klik op een foto voor een vergroting