dinsdag 20 juni 2017

Dag 31

Dag 31. Antwerpen - Dordrecht ( kaart
Afgelegde afstand: 108 km
Totaal afgelegd: 2341 km


Was weer een pittige etappe, mensen! Zijn het geen valleitjes, heuveltjes of beklimminkjes, dan zijn het wel weer andere factoren die het leven van het vrolijk fluitend vakantiefietsertje danig kunnen bederven. Vandaag was het vooral de wind die zijn deuntje meeblies, met een enthousiaste kracht 4 maar liefst, vanuit het noord-oosten. En aangezien onze etappe vandaag op de graad nauwkeurig in noord-oostelijke richting liep, hadden wij deze dus de volle 108km preciesssss récht in ons potje.

Nou zijn we wel wat gewend, dus het treintje Maarten op kop en Mar in het wiel was weer snel opgezet en zo ploegden we tegen de wind in, over een vol-le-dig vlakke etappe. Ik kan er niks anders van maken. Nadat we de drukte van de ochtendspits in Antwerpen na een klein uurtje wel kwijt waren, volgden we kilometers lang het jaagpad langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, om bij Rijkevorsel af te buigen en een prachtig paadje in te slaan langs het riviertje de Mark richting Breda.

Klik op een foto voor een vergroting

En ja hoor! Daar was t'ie dan: de grenspaal tussen Nederland en België! Wel weer even een high-five-momentje, hoor, waarbij we ook kort nog even wat herinneringen aan diverse etappes en plaatsen de revue lieten passeren. Want wáár je helemaal vandaan komt! Allemachtig! Daarnaast bedachten we: we kunnen nou in iéder geval zeggen, dat we van Spanje naar Nederland hebben gefietst, ongeacht of we Bergen nou uiteindelijk halen, of niet. Waar we overigens wel van uit gaan, trouwens. Na deze overpeinzingen vervolgden wij onze weg in ons eigen vertrouwde kleine kikkerlandje, dat landje aan de zee, met die 16 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde en...afijn, we voelden ons gelijk weer helemaal thuis, zeg maar.

Nadat we de gezellige terrasjes in de binnenstad van Breda met een opmerkelijk ijzeren discipline voorbij waren gefietst, voerde de tocht verder noordwaarts, over het Hollandsch Diep naar Dordrecht, alwaar wij direct onze vriend en tevens grootste vijand Google Maps even raadpleegden voor de gesproken aanwijzingen voor de kortste weg richting de terrassen in het centrum. Alwaar wij zonder ge-google-mapped te worden snel arriveerden. En met een paar in record tempo achterover geslagen grote potten bier en zelfs 2 porties bitterballen kwam ook deze lange etappe weer tot een goed einde! De eens zo gebruikelijke pinda's kunnen ons overigens inmiddels gestolen worden! Bitterballen willen we! Nederlandsche bitterballen!

Morgen de voorlaatste etappe naar Haarlem. We komen nu écht dichtbij de eindstreep! Tot morgen!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit de bijzondere  Lantarenkamer op de bovenste verdieping van Hotel Villa Augustus in Dordrecht! Een oude watertoren, waarbij we met een ijzeren wenteltrapje vanuit onze kamer naar de glazen koepel bovenop het hotel kunnen komen!

Klik op een foto voor een vergroting