zaterdag 17 juni 2017

Dag 28

Dag 28. Saméon - Geraardsbergen  ( kaart )
Afgelegde afstand: 79 km
Totaal afgelegd: 2147 km


Viel zeker weer een hoop te klagen vandaag, Dijkstra? Jazekerrrr, zou ik bijna willen zeggen! Maar ik wil natuurlijk ook niet altijd maar lopen zuchten en steunen over hoe zwaar we het hebben en hoe verschrikkelijk ongelukkig we zijn. Welnéé! Die indruk ontstaat misschien wel eens, en misschien wel eens vaker dan eens, maar wij hebben het nog steeds reuze naar onze zin, hoor! 

Maar er zijn nu eenmaal bepaalde factoren en/of omstandigheden die ons het (fiets)leven nodeloos moeilijk maken. Dat dan weer wel. Zoals bijvoorbeeld die verdomde klimmetjes. Wie of wat heeft Oost-Vlaanderen landchap-technisch dusdanig geschapen, dat wij daar vandaag de zure pruimen van moesten plukken? Dát zouden wij dus wel eens willen weten. Want zoals ons al was verteld, maar wat wij niet erg serieus namen, waren ze er dan uiteindelijk tóch weer, hoor! De heuvel-op-heuvel-af weggetjes! Het was weer ouderwets beulen!

En dan heb ik het ook nog niet eens gehad over het wegdek in dit gedeelte van het land der Belgen. Zat ik laatst steen en been te klagen over het slechte Franse wegdek, zodra we de grens over waren met België (wéér geen grensbord gezien, trouwens) veranderde het oppervlak waarop onze geteisterde fietsbandjes dapper hun werk doen opeens in beton-beton-betonplaten. Kilometers lang! Betonplaten waarover, gezien de staat waarin ze verkeren, in het verleden waarschijnlijk nog lange kolonnes Duitse tanks hebben gereden. En het vreemde is: naast die slechte wegen staan hele dikke huizen, met hele dikke auto's. Kort-door-de-bocht conclusie: blijkbaar betalen ze hier geen cent belasting. Hou je veel geld over voor je eigen hut, maar voor een knap stukje asfalt is dan blijkbaar geen stuiver beschikbaar.

Klik op een foto voor een vergroting

Afijn, uiteindelijk belandden we na een serie klimmetjes en vlák voor Geeraardsbergen op een mooi stukje fietspad, naast een kanaaltje met sluisjes, wat om een hoge heuvel heen naar het stadje leidde. Hè hè! Dat fietste niet verkeerd! Lekker de etappe rustig en vlak uitfietsen. Maar nee hoor, ook dat geluk werd ons door onze Zuiderburen slechts kortstondig gegund. Plotseling was er zonder aanwijsbare reden een versperring op het pad, hekken ervoor en geen enkele andere manier om naar Geeraardsbergen te komen dan...jawel...óver die verdomde hoge heuvel. Let wel: dezelfde heuvel waar de beruchte Muur tegen aan ligt gevleid.

En zo konden we zelfs op het einde van de dag nog lekker even met wat stijgingspercentages stoeien, om uiteindelijk weer af te dalen naar...jawel hoor... het einde van dat mooie paadje langs het kanaal. Ik zal jullie verder de beledigingen aan het adres van een ieder die wij hiervoor verantwoordelijk houden besparen.

Morgen gewoon weer verder! Dan naar Antwerpen!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer 1.4 in Hotel Geeraard te Geraardsbergen!

Klik op een foto voor een vergroting