zaterdag 27 mei 2017

Dag 7

Dag 7.  Daroca - Albeta  ( kaart )
Afgelegde afstand: 105 km
Totaal afgelegd: 532 km


 Zo mensen, hebben jullie een beetje genoten van het lekker weertje in Nederland, met een graadje of 30? Zeker lekker een beetje wezen uitbuiken in een ligstoel? Of op het strand geweest? Beetje slempen op een fijn terras, wellicht? En natuurlijk 's avonds even de BBQ in de brand, lekker koud roseetje erbij? Heerlijk! Nee, dan wij! Wij hebben vandaag lekker de godganse dag in de hitte afgezien als een beer en zijn uiteindelijk, wer-ke-lijk waar, op onze wenkbrauwen de finishlijn gepasseerd. Alwaar de eigenaar van de B&B (look-a-like van acteur Jeff Goldblum) wel direct 2 ijskoude biertjes voor onze neus zette. Dat dan weer wel.

Had ik al verteld dat het hier vandaag ook ruim 30˚ was? Die temperatuur beleef je tijdens een bergbeklimming op een fiets wel ietsepietsje anders dan de luie, aangename bezigheden waarop jullie jezelf vandaag waarschijnlijk hebben getrakteerd. Het is jullie gegund hoor! Ja, écht. Nee, werkelijk! Hartstikke fijn voor jullie. Echt. Fijn. Voor jullie.

Nee, wij hebben vandaag écht alles voorbij zien komen: we begonnen met een vrij lange en stevige klim Daroca uit, waarbij Google Maps (ja, die ja, alwéér) in al haar digitale wijsheid meende ons direct van het gebaande pad te moeten sturen, want véél korter. En lekker stil! Dat klopte allemaal, maar waarom het er zo stil was werd ook allengs duidelijk; na een aantal kilometers veranderde het mooie asfalt namelijk in een onverhard paadje, met niet alleen veel losliggende stenen maar ook nog lekker steil omhoog. Met bloeddoorlopen ogen en zware hartkloppingen kwamen we boven. Dat begon al lekker.

Maar gelukkig hadden we vandaag wind mee. Ook dat hadden wij digitaal vernomen. Dat de analoge werkelijkheid hiervan nogal eens verschilt bleek, nadat wij het dal van Daroca eindelijk uit waren geklommen. Waar we vorig jaar lekker naar beneden, met de wind in de rug makkelijk 30 km p/uur haalden bleek de wind ondanks de optimistische meldingen van WeatherPro nu opeens van de andere kant te komen, recht in onze, toén al, vermoeide snuitjes. 

Klimmetje
Brug kapot? Maakt ons niet uit!

Weinig knijppies

Zo ga je er dan uit zien..
Klik op een foto voor een vergroting

Ook Google Maps bleef ons op allerlei baggerpaadjes sturen, dwars door uitgestrekte wijnvelden en akkers vol tarwe, zonder enige schaduw van bomen en dat alles ook nog zonder enig teken van menselijke aanwezigheid; geen huis, dorpje, tankstation, niks, nada. Het is één groot uitgestrekt landbouwgebied. 

Afijn, 7 uur na vertrek uit Daroca arriveerden we dan uiteindelijk bij ons overnachtingsadres voor vandaag. Vorig jaar zijn we hier ook geweest en de eigenaren onthalen ons echt alsof we oude vrienden zijn. Alles wordt uit de kast getrokken; bier, water, en bij gebrek aan pinda's komen hazelnoten en amandels uit eigen tuin op tafel, met een soort hefboomapparaat uit de Middeleeuwen om ze te kraken!

Morgen weer ruim 100km! #Zin an! Toch? En dan weer een traumaatje verwerken: op deze route zijn we vorig jaar definitief gestrand. Kijken of het nu beter gaat!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer...uh...oh, de kamers hebben hier geen nummer...
Anyway: B&B El Molino de la Hiedra in Albeta!

We staan ook al op hun Facebook Pagina!


Klik op een foto voor een vergroting

1 opmerking:

  1. Ik Moeder was ongerust,s' avonds om 23.30 nog geen reis verslag. Gelukkig zie ik jullie bij die aardige mensen in de tuin zitten met de leptops.Jullie zullen wel kilo,s afvallen door de hitte. jullie wilde dit zelf,maar zet hem op nog honderden kilometers en de Hollandse zeewind waait jullie te gemoed .[gemeen he]

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.