woensdag 14 juni 2017

Dag 25

Dag 25. Seraincourt - Compiègne ( kaart )
Afgelegde afstand: 109 km
Totaal afgelegd: 1894 km


Teringjantje! Té-ring-jantje! (sorry hoor). Wat wij een dag achter de rug hebben! Godallemachtig! We hebben onderweg  regelmatig gedacht dat we het écht niet zouden halen. Dit was serieus één van de zwaarste etappes van de hele trip.  De uitdaging vandaag was misschien ook wel een tikkeltje te ambitieus;  een kleine 110km door het Franse land. En hebben julie enig benul hoe vér dat is? Dat is van Alkmaar naar Hoek van Holland. Of van Alkmaar naar Leeuwarden. Dusss.  Op zich niet een heel groot probleem, mits plat als een pannenkoek en lekker windje mee. En dáár, lieve lezertjes, zat vandaag het probleem. Want enthousiast als altijd vertrokken wij alweer om half 9 in den morgen,  om vrijwel direct geconfronteerd te worden met een klim van een kilometer of 6. En een windje lekker vól in het snuitje. Ik zeg een héle, héle, héééle geile goeiemorgen!

En was het daar maar bij gebleven. Maar er bleef ons hé-le-maal niets bespaard. Het ene steile valleitje was nog niet gepasseerd, of de volgende lag alweer op ons te wachten. Rond het middaguur hadden wij maar liefst 40 (!) hele kilometertjes (tegenwind) afgelegd. In drie en een half uur. Gemiddelde snelheid derhalve: 11,43 km p/uur. Nog te gaan op dat ogenblik: bijna 70 (!) van diezelfde heule fijne kilometertjes. Op dat moment zaten we écht even he-le-maal-stuk; we hadden de hele ochtend al lopen stoempen, kraken,schelden en vloeken, sommige valleitjes omhoog zelfs moeten lópen, want te steil, en nu, na de hele ochtend écht alles wat nog in onze geteisterde kantoorlichamen aan energie zat gegeven te hebben, bleek dat we nog niet eens op de hélft waren! Sterker: nog op slechts 1/3e deel!

Valleitje in
Valleitje uit
Zo zien we het graag
En zo zie je er dan uit

Klik op een foto voor een vergroting

Na elkaar opgepept te hebben en de broodnodige moed te hebben ingesproken, als waren wij gezamenlijk voor een kort moment in de persoon van Emiel Ratelband getreden, en vervolgens nog weer een verse banaan in ons gezicht gepropt te hebben, besloten we dan maar als strategie te hanteren: niet meer kijken naar hoe vér het nog is. Of hoeveel kilometers. Néé: we gaan er gewoon vanuit, dat we tot minimaal 6 uur vanavond moeten fietsen. Het is nu 12 uur in de middag, dus we gaan gewoon nog 6 uur aan den noeste arbeid. En dat werkte vreemd genoeg beter. We maakten gedwee onze arbeids-uurtjes en zowaar, na nog eens een uur of 2 als een beer te hebben afgezien, constateerden we tot onze niet aflatende vreugde, dat het landschap zowaar vlakker werd, uitgestrekter en die verdomde valleitjes blijkbaar nu tot het verleden behoorden. Althans voor vandaag, dan.

Lang verhaal kort: om half 6 pleurden wij onze fietsen eindelijk tegen de gevel van het hotel voor vanavond en eisten wij op hoge toon van de dienstdoende receptionist BIERRRR!. En cacahuètes ! En zo brachten wij deze etappe dan uiteindelijke tóch weer tot een goed einde. Maar. We. Zijn. Helemaal. Stuk. Gelukkig morgen een korte etappe. Van 77km!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit kamer 108 in Best Western Hotel Les Beaux Arts in Compiègne!
 
Klik op een foto voor een vergroting

3 opmerkingen:

 1. De langste etappe ligt nu achter jullie, well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verstand op nul en gaan, ja dat werkt soms het beste. Ook op de prestatie van deze dag kunnen jullie weer trots zijn. Hou nog even vol, het aftellen begint nu toch echt. Veel plezier nog. Groeten Jan & Ren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet niet of er ruimte is voor nog een veer, maar hier komt ie: de foto's zijn (net als de verslagen) ook iedere keer geweldig! En om trouw elke dag dit blog bij te houden is geen peuleschil. Chapeau!
  Nou, zo kan ie wel weer. Morgen gewoon weer met frisse tegenzin op die fiets en blijven trappen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.