vrijdag 16 juni 2017

Dag 27

Dag 27. Saint-Quentin - Saméon ( kaart )
Afgelegde afstand: 98 km
Totaal afgelegd: 2068 km


En zo is elke dag weer anders dan de voorgaande, lieve lezertjes. Had gisteren het flierefluitende vakantiefietsertje weer eens het hoogste woord, vandaag hebben we ons weer ouderwets het snot voor de ogen gereden. Want ja hoor! Daar waren ze weer, lekker vroeg in de ochtend al, die blijkbaar onvermijdelijke "5-minuten/5-seconden heuveltjes"! Wanneer raken we daar in godsnaam eens definitief vanaf?  Het zal ons benieuwen.

Hoe dan ook: met het oog op de toch wel flinke etappe zaten we vandaag wél in de juiste flow en met onze nieuwe strategie "gewoon noeste fietsuren maken en verder niet naar de nog af te leggen kilometers kijken" ploegden we heuvel op, heuvel af, door dorpjes die allengs meer en meer op elkaar begonnen te lijken. Ook wat armoediger werden. En ha! We naderen België blijkbaar, want de eerste frietkotten hebben we ondertussen ook al gespot! Morgen maar eens een vette kapsalon bestellen, of als ze dat niet hebben een oorlog zonder ui. Want anders wordt ik wel heul mager.

Klik op een foto voor een vergroting

Naast al die heuveltjes op-en-af, was met name de wind wel even serieus vervelend vandaag. Een windje kracht 3/4 vond het weer nodig om recht in onze toch al niet al te vrolijke smoeltjes te blazen, wat het omhoog fietsen daarnaast ook niet echt veel makkelijker op maakte. Maar tóch, en ik heb het al eerder gezegd, je merkt wél heel goed dat je (sinds vandaag) al ruim 2000 (!) kilometers in de benen hebt zitten.  Zelfs met de hele dag heuvels beklimmen én tegenwind, stonden we toch gewoon na bijna 100km fietsen om een uur of 3 voor de poort van ons overnachtings-adresje. Ik begin warempel te denken dat we in een soort van topvorm verkeren! Zover dat mogelijk is met onze kantoorlichamen, natuurlijk.

Daarnaast beginnen we nu wel héél voorzichtig ook een beetje de stal te ruiken. Morgen passeren we immers de grens met België en is het "au revoir, France", na ruim 2,5 weken fietsen. Volgende stop morgen is Geeraardsbergen, België. Maar we probéren, lét wel probéren, niet al te zeer in een vroegtijdige  juichstemming te komen. Want er komen nog de nodige uitdagingen aan, zo vrezen wij.  Toen wij bijvoorbeeld een goeie week geleden een jeugdige Belgische wielrenner spraken die ook de St. Jacobsroute fietste (in 2 weken, 150 km p/dag), en wij hem vroegen: "Maar de route in België? Daar zijn toch geen heuvels meer? Dat is toch gewoon plat?, antwoordde hij tot onze grote schrik: "Awel, maar kijkt ge nooit naar de Ronde van Vlaanderen? De Muur van Geraardsbergen is daar een begrip, een kasseienstrook met stijgingspercentages van meer dan 20%!"

Bovenaan de Muur staat een kapelletje, schijnt het. Als we hier morgen daadwerkelijk tegenop moeten én we tegen al onze verwachtingen in boven geraken, gaan we daar dan toch maar even op onze blote knietjes een gebedje prevelen, dat De Muur dan toch écht het aller-, allerlaatste klimwerk is wat we op onze tocht gaan tegenkomen!

A demain!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit de enige kamer van Chambre d'Hôte La Couture du Charme in Saméon!

Klik op een foto voor een vergroting

4 opmerkingen:

 1. Laat ik nog maar eens wat schrijven, want het is toch fijn , dat er nog belangstelling is.
  Zo zie je maar weer dat de sensatie bij de lezers is af genomen.
  Heerlijk zo'n Belgisch frietje geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes M en M met de muur, ik zal aan jullie denken, heb ik ook gedaan toen mijn mannen deze diverse malen moesten beklimmen. heftig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met nig steeds veel genoegen en respect lees ik jullie blog. Heerlijk om de stal te ruiken na 20000 km, waarbij er toch nog dik 300 KM op de teller staat. Ik maak nu al een hele diepe buiging. Liefs Har

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.