zondag 18 juni 2017

Dag 29

Dag 29. Geraardsbergen - Antwerpen  ( kaart )
Afgelegde afstand: 86 km
Totaal afgelegd: 2233 km


Ach mensen, als alle etappes toch eens waren als deze! Ha-hááá! De route was vandaag namelijk zo plat als mijn achterband in Bordeaux! Geen bultje, klimmetje, heuveltje of bergje. Niks! Nada! Direct vanuit Geraardsbergen werden we kilometers lang over het mooie jaagpad naast het riviertje de Dender geleid. En zo lang je langs een rivier rijdt, lieve lezertjes, zijn er natuurlijk geen heuvels, en dús waren wij blij, opgelucht en tevreden, dat wij nu eíndelijk eens van die beklimminkjes af waren. Het flierefluitende vakantiefietsertje was weer hé-le-maal terug van weggeweest!

Totdat het langzamerhand wat later in de ochtend werd en wij langzaam aan den lijve begonnen te ondervinden, wat het is om op een zomerse zondagochtend, in Vlaanderen, op een toeristisch paadje van ongeveer één meter breed (!), aan het fietsen te zijn. Hou éven vast: één meter. Zeg: 100 centimeter. Het mooie rustige fietspaadje werd  namelijk langzamerhand overspoeld met honderden (duizenden?) Belgische wielrenners die in grote of kleine groepen, individueel, oud of jong, en in shirts van wielersponsors van allerlei pluimage (Eurokip!), zo hard mogelijk over het paadje probeerden te rijden. Met vooral een hele strakke kop en outfit, waarmee ze waarschijnlijk wilden zeggen, dat ze écht wel een serieus goeie renner waren, hoor. Egggg wèl. Dus nou heul snel oppleuren met die toeristenfiets van je! Alsof je de Kalverstraat, óp de fiets, op een zaterdagmiddag, even lekker met 30km p/uur wil door fietsen.

Zo heerlijk rustig!
Niet meer zo heerlijk rustig
Nou, vooruit dan maar weer
Antwerpen!
Klik op een foto voor een vergroting

Naast die mafkezen op de fiets, waren er helaas nog meer Belgen aan het recreëren; niet alleen de gewone toerist of dagjesmens versperde namelijk onze, in essentie prachtige, route regelmatig. Nee hoor! Ook de wandelaars en hardlopers in wedstrijdverband vonden het hoognodig om onze, zo voorspoedig begonnen, etappe grondig te vestoren. Deze wandel- of hardloopfanatiekelingen waren dan weer bezig met de "Great Breweries Marathon". Een marathon, georganiseerd door 3 bierbrouwerijen (Duvel, Palm en Bosteels). Dat kan toch eigenlijk alleen maar in België? Ja toch?

Afijn, uiteindelijk zijn we na een kleine 90 kilometer in Antwerpen aangekomen, hebben een Leffe Blonde gevat, met dit keer geen pinda's, maar zelfs bitterballen (gewoon omdat het kan). Morgen hebben we een fijne rustdag, waarbij onze gepijnigde billetjes weer even aan hun herstel kunnen werken. Vanaf dinsdag gaan we dan weer verder. Op naar Nederland!

Tot morgen!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag vanuit de errug over-de-tóp roze (!) kamer 10 in Hotel de Witte Lelie in Antwerpen!

Klik op een foto voor een vergroting

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n rustdag genieter van. Hier is het 30graden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker behangetje daar in Antwerpen! Morgen de NL grens over....
    Succes weer en wie weet wat je in NL allemaal tegenkom.

    Pientoin

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.