donderdag 22 juni 2017

Dag 33

Dag 33. Haarlem - Bergen ( kaart )
Afgelegde afstand: 42 km
Totaal afgelegd: 2476 km


Op 19 mei schreef ik in mijn eerste bericht op dit blog nog vrolijk en zonder enig serieus te nemen intentie: "Volgens onze planning zullen we dan op donderdag 22 juni om 15:04 uur precies weer de dorpsgrens van Bergen te passeren". Op dat moment natuurlijk niet wetend dat diverse trouwe volgers van dit blog dit gefantaseerde finish-tijdstip steeds serieuzer zouden gaan nemen. Naarmate onze tocht verder vorderde, bereikten ons namelijk her en der steeds meer signalen, dat er snode plannen in voorbereiding waren voor een feestelijke finish. Die ook steeds meer definitief werden, naarmate ook de meeste sceptische volgers er blijkbaar zo langzamerhand toch wel van overtuigd raakten, dat we die krankzinnige fietstocht toch écht zouden gaan volbrengen, ondanks een erbarmelijke aanvangsconditie en een behoorlijk hoeveelheid overtollig lichaamsgewicht.

Toen wij dan uiteindelijk eergisteren in Haarlem waren gearriveerd, was het iedereen wel duidelijk dat het nu dan toch wel heul erg vreemd zou moeten lopen, wilden we de dag erop niet per fiets in Bergen aankomen. En dus ontvingen wij instructie, ons nu dan ook exact aan het door mij eerder genoemde finish tijdstip van 15:04 uur te houden. Tja, dat is op zich geen probleem, ware het niet dat er naar Bergen slechts een dikke 40km resteerden. Een goeie 2 uur fietsen. En dus was het wél om 8 uur ontbijten, maar pas om een uur of half 11 pleite.

Tijdrekken werd het. Rékken, rékken en nog eens rékken. Langzaamaan fietsen. We vielen nog nét niet om, bij wijze van spreken. We hadden ook nog eens vliegend voor de wind. Gelukkig werden we tijdens onze langzaamaan-actie voor écht de allerlaatste keer deze trip nog "ge-google-mapped": dit keer eindigde de route bij een afgesloten hek van het bedrijventerrein van de Hoogovens. Ondanks het slowfietsen en een paar extra GoogleMap-kilometers omrijden, stonden we niettemin al om één uur 's middags vrijwel aan de dorpsgrens van Bergen. Nog 2 uur en 4 minuten te gaan.

Toch nog ge-google-mapped!
Yesss!
Klik op een foto voor een vergroting

Lieve lezertjes, we kónden echt niet anders doen, dan te kiezen voor een zéér uitgebreide lunch op het terras van Gasterij 't Woud aan de bosrand tussen Bergen en Egmond. "Kunnen we er ook niet gewoon een wijntje bijnemen, we hoeven tenslotte nog maar 4km", hoorde ik mezelf alweer aan Mar vragen. Afijn, de vraag stellen is 'm natuurlijk beantwoorden. Het was tenslotte féést! Vijf minuten later stond er een fijn flesje wit in een koeler op tafel en schonk ik de glazen maar weer eens vol. Best wel geinige bezigheid, dat fietsen.

Met onze buikjes weer bol en rond, rode appelwangetjes en een ietwat rozige, maar ín- en ín tevreden blik in onze oogjes stegen we om 10 minuten voor 3 weer op de fiets om ietsvermoedend exact om 15:04 uur een met vlaggen en slingers versierde Doorntjes binnen te rijden. Alwaar we luidruchtig werden onthaald werden met borden met daarop diverse uitspraken gedaan op dit blog (teringjantje!), een water- en confetti-regen, een heus draaiorgel en natuurlijk de onvermijdelijke bier en pinda's. Overkomt je toch niet vaak, dat je zo onthaald wordt als je terugkomt van vakantie! Waanzinnig leuk! Overigens: we gaan in augustus nog 2 weken naar Ierland, en volgens onze planning zullen we dan op zaterdag 12 augustus om 14:32 uur precies weer de dorpsgrens van Bergen te passeren. Dit ter info.

Dus, mensen, deze hele hachelijke onderneming zit er op! En ja, het is zover; óók dit blog gaat ermee stoppen. Dit is dus ook het laatste bericht. Ook dit keer zijn we door veel familie, vrienden, kennissen en collega's gevolgd. De teller staat nu maar liefst op ruim 7000 pageviews. En dat hebben we ook wel gemerkt aan de vele reacties en aanmoedigingen per mail, app en op het blog. Ik kan de keren niet tellen, dat we ergens drijfnat bij een aspergeverkoper stonden, of na weer eens een steil valleitje, of in de gloeiend hete spaanse zon even onze iPhones checkten, en er weer aanmoedigende, soms zélfs bewonderende en regelmatig humoristische reacties binnen kwamen.  Dat is op dat moment toch wel heel erg leuk en het gaf absoluut een boost aan je motivatie, die een enkele keer soms vér te zoeken was.

Dus iedereen héél erg bedankt voor al jullie enthousiaste reacties en natuurlijk het fantastische onthaal. We voelen ons enorm vereerd dat jullie zo met ons hebben meegeleefd.

En oh ja; voor diegenen die het interesseert: van fietsen, zelfs héél véél fietsen, en ook heel vér fietsen, val je geen grammetje af! Teringjantje!


8 opmerkingen:

 1. Och Diekmans, ik heb weer genoten van je blog. Dank voor de hilarische teksten en zaterdag 12 augustus om 14:32 uur, staat genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super jullie blog ik heb hem gevolgd welkom thuis jullie beide respect

  BeantwoordenVerwijderen
 3. M&M, super gedaan!
  En bedankt dat we hebben mogen meegenieten met jullie trip, met mooie foto's en hilarische teksten!
  GEWELDIG!! Groetjes Peg en Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I didn't understand much of the language but obviously you reached your home yesterday! Congratulations! Great Pictures and really nice places to sleep often with an amazing views! Best regards from Germany, Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genoten hoor van jullie fietsavontuur. Super gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek van deze reis ligt momenteel in de boek winkel. Het geld komt ten goede aan de stichting binnen en buitenbanden.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ja zaterdag 12 augustus na een geldverslinderden golfreis in Ierland bekijk het effe, geen tuin bijhouden en auto's wassen, zoek het uit buurman ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je zo doorgaat, Gerard, dan kan je het statiegeld op dat colaflesje ook op je buik schrijven!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.