woensdag 24 mei 2017

Dag 4

Dag 4.  Jerica - Teruel ( kaart )
Afgelegde afstand: 96 km
Totaal afgelegd: 326 km


In de wetenschap dat de etappe van vandaag lang, heet en zwaar zou worden, hadden we gisteravond maar besloten om bij wijze van hoge uitzondering een uurtje eerder te vertrekken. Dus 8 uur stipt zwaaiden wij onze stramme benen weer plichtsgetrouw over het zadel om de tocht naar Teruel te volbrengen. Iets wat ons vorig jaar dus niet gelukt was. Ja, gezeten op de achterbank van een taxi.

En waar ik gisteren nog uitgebreid zat uit te leggen, dat zo'n Via Verde heel gelijkmatig omhoog gaat (want oud treinspoor), kon dat concept al vrij snel na vertrek in de prullenbak. We konden namelijk direct aan de bak op een ordinair steil pad van een kilometer of 6/7. Pas daarna keerde het oorspronkelijke en gelijkmatige dalen en stijgen weer enigszins terug. Maar toen zaten wij natuurlijk al lang en breed op ons tandvlees. En het was nog maar half 10, met nog vele kilometers te gaan. Ook begon het nu wel serieus warm te worden. Kon zomaar eens boven de 30 graadjes zijn. Heerlijk hoor, daar niet van, maar als je dan na een heeeeeel klein stukje afdalen opeens weer ruim 25 kilometer heeeeeel langzaam omhoog moet fietsen, dan piep je wel anders. 

An sich is het goed te doen hoor, een stijging van 2 tot 3%, maar na verloop van tijd ben je er behoorlijk klaar mee. Het zuigt namelijk (daar gaat 'ie weer) heeeeeel langzaam werkelijk het allerlaatste restje energie uit je poten. Tel daarbij op dat onze arme kantoorbilletjes na 4 dagen fietsen ook bij God niet weten wat hun overkomt en nu dan ook voortdurend aangeven er wel een beetje klaar mee te zijn, en je weet dat het hoog tijd wordt voor de eerste rustdag. 

Klik op een foto voor een vergroting

En zo gaat geschieden. We zijn uiteindelijk moe maar voldaan in Teruel aangekomen, waarbij ik eerlijkheidshalve ook moet toegeven, dat we de laatste 20 kilometer van de etappe écht geen trap meer hebben moeten geven; we gingen in een heerlijke lange afdaling rechtstreeks naar de eindstreep. 

En had ik eigenlijk ook al gemeld dat we de hele dag wind mee hadden? En omdat we naar het noorden rijden ook de hele dag de zon in de rug hebben, in plaats van recht in je potje? En we geen enkele lekke band hebben hoeven noteren? Ik geloof waarempel, dat we vandaag eens géén pech hadden!

A ROOM WITH A VIEW

Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht. Dit keer voor twee nachten!
Vandaag vanuit een kamer 405 in Hotel Reina Cristina te Teruel!

Klik op een foto voor een vergroting

2 opmerkingen:

  1. Geniet van jullie rustdag, de eerst 300 zijn weggetikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig jullie zijn echte door zetters. Rust lekker uit.
    Moeder Til

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.