donderdag 25 mei 2017

Dag 5

Dag 5.  Teruel ( kaart )
Afgelegde afstand: 0 km
Totaal afgelegd: 326 km


Aaaah mensen, wat een heerlijkheid, om die in de afgelopen 4 dagen zo gepijnigde ledematen en dat geteisterde zitvlak eens 24 uur rust te kunnen gunnen! Want dat valt nog niet mee hoor, om een "9-tot-5-leven" op een kantoorstoel abrupt in te wisselen voor een "9-tot-de-etappe-eindelijk-eens-een-keertje-is-afgelopen-leven" op een fietszadel. Daar zijn die genoemde ledematen en vooral het zitvlak blijkbaar helemaal niet op berekend en ze protesteren dan ook met kracht tegen deze onheuse behandeling. Niettemin zullen we beide slachtoffers morgenvroeg alweer op de proef moeten gaan stellen, met de langste rit tot dusver, n.l. eentje van maar liefst ruim 100km. Hatsikidee!

Maar zover is het nog niet. Vandaag genieten we nog even van een dagje "niet-fietsen" en hangen een beetje de tourist uit in Teruel, een prachtig oud stadje. Hebben zelfs nog even een autootje gehuurd om het nabijgelegen Albaraccin te bezoeken, een nog vrijwel authentiek Moors dorpje uit de 8e eeuw omringd door hoge stadmuren en gelegen in een schitterend berglandschap. Zo! Steken jullie ook nog even wat cultuur-historische info op van dit blog!

Daarnaast was er natuurlijk het nodige onderhoudswerk te verrichten. Belangrijkste was wel, om onze wielrenbroeken te ontdoen van alle algengroei, schimmels en paddestoelen die zich hierin de afgelopen dagen zo rijkelijk genesteld én vermenigvuldigd hadden, zodat we onze zitvlakken de komende dagen weer fris en fruitig kunnen onthalen op vele, vele fiets-kilometertjes! Want mensen, mensen, wat moeten we nog vér! Hebben nu nog maar zo'n 10% van de hele tocht afgelegd, nog ruim 2000km te gaan! Morgen dan maar weer verder, op weg naar Daroca! Hasta mañana!

Fietshandschoenen, met gaatjes
Albaraccin selfie
Teruel
Spaans parkeren doe je zó!
Klik op een foto voor een vergroting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.